Kunstwerken
Voor haar kunstwerken maakt Anne-Marie van der Wilt gebruik van verschillende materialen. Door van een breed scala van materialen gebruik te maken, is er veel mogelijk.

Textiel
Onder textielkunst vallen de Stola's & Paramenten, wandkleden of schilderijen van textiel. Eén van haar specialiteiten is het werken met applicatietechnieken en het gebruik van zijde en beschilderde stoffen.

Hout
Anne-Marie van der Wilt maakt panelen van hout, beschilderd met acryl- en olieverf. Houten panelen worden ook gebruikt als ondergrond voor collagetechniek. In haar collagetechniek gebruikt zij verschillende materialen zoals steen, moza´ek van tegels en glas, schelpen, textiel, zand en spiegels.

Moza´ek
Moza´ek is vaak een onderdeel van een object in collagetechniek. Maar het is goed mogelijk een object geheel uit te voeren in moza´ek techniek. Een mozaïek kan zowel uitgevoerd worden d.m.v. keramiek of door glas. Combinaties zijn ook mogelijk.

Glas
Glasramen worden uitgevoer d.m.v. glasapplique: stukken glas verlijmd op glas.

Collages
Een geliefde techniek van haar is de zogenaamde collagetechniek. Deze manier van werken heeft al een veelheid van materialen in zich zoals hout, keramiek, glas, textiel, verf en stenen.