Van der Wilt meent dat zij de verbeelding van de toeschouwer kan stimuleren door te spelen met vormen binnen het spectrum van de kleur van het liturgisch jaar. Mensen kunnen zelf vormen of symbolen ontdekken in de paramenten. Er wordt een beroep gedaan op de verbeelding van de toeschouwer en zo wordt een brug geslagen tussen de zijn of haar persoonlijke (geloofs-)beleving en de thema's van de liturgische tijd waarin de paramenten worden gebruikt.

Ruimte is een kernbegrip in de eredienst, iets dat volgens van der Wilt in de gemiddelde kerkdienst te weinig ervaren wordt. De ruimte voor de verbeelding nodigt de deelnemer uit met zijn of haar eigen verhaal mee te doen in Gods verhaal met mensen. In de gemeenten waar haar werk wordt gebruikt reageren mensen enthousiast op het non-figuratieve element in haar werk Het is spannend en uitdagend om naar haar werk te kijken en bovendien prettig om zelf vrij te kunnen associŽren bij de kleur van het liturgisch jaar. Er zijn anderen die liever op een concreet spoor worden gezet.

Dit laatste is voor van der Wilt geen probleem. Stola's en liturgische kleden worden in overleg met opdrachtgevers gemaakt, waardoor zij rekening kan houden met de spiritualiteit en beleving van de mensen.