De Verwondering

Anne-Marie van der Wilt te gast bij Annemiek Schrijver in het KRO/NCRV tv programma “DE VERWONDERING”. De uitzending was op 2 april 2017 op NPO 2, zie voor meer info FB pagina “De verwondering”.
Heeft u de uitzending gemist, dan kunt u die bekijken via deze link.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Gaudi huis Lage Zwaluwe

KRO-NCRV – BinnensteBuiten – uitzending 6 april 2020

In het Noord-Brabantse Lage Zwaluwe wonen Anne-Marie en Marijn van der Wilt in een kleurrijk huis.

Ze hebben aan alles in hun huis een eigen draai gegeven. De art nouveau en vooral de Spaanse kunstenaar Gaudi is een grote inspiratiebron. Zo hebben ze de 15 meter lange wand in de serre volledig versierd met mozaïek.

Heeft u de uitzending gemist, dan kunt u die bekijken via deze link.

huisAM
annemariemarijn

Plezier en Passie

Door de redactie van RTL 4 werd ik in december 2020 uitgenodigd mee te doen aan het Programma Plezier en Passie. Deze video laat mijn bijdrage zien……

Heeft u de uitzending gemist, dan kunt u die bekijken via deze link.

Interview met BNDeStem

Predikanten Marijn en Anne-Marie kleuren hun huis en werk: ‘De kerk is geen vergane glorie’

LAGE ZWALUWE – Geen sombere en belerende preken, maar kunst en kleur in de kerk. Predikantenechtpaar Marijn Gilhuis en Anne-Marie van der Wilt wil zo de christelijke traditie afstoffen.

U kunt het hele artikel lezen via deze link. De opname uit dit artikel kunt u rechts zien.

Interview met Grootnieuwsradio

Op 21 januari 2021 was Anne-Marie 8 minuten in de uitzending bij Grootnieuws radio.

U kunt de opname beluisteren via deze link. Het interview begint na 18 minuten.

De kerk draait door in Apeldoorn

De Kerkenraad van geloofsgemeenschap De Drie Ranken in Apeldoorn heeft Thijs Vernieuwkerk gevraagd om in De Kerk Draait Door aandacht te besteden aan kunst in de kerk. De Drie Ranken is namelijk gevuld met kunst, meer dan in één uitzending past. Thijs hoorde dat Anne-Marie van der Wilt, kunstenares en theoloog, juist deze week in De Drie Ranken aan het werk was: dè kans om een kunstenaar in actie te zien! Thijs was wat te vroeg aanwezig, maar pakte meteen de kans om Ad Wijlhuizen (predikant) het jaarthema van komend kerkjaar toe te laten lichten. Het resulteerde in een goed gevulde uitzending. Er is dan ook veel te vertellen, veel te zien, veel te beleven! Veel kijkplezier.

Levensbepalend

In Levensbepalend ontvangt Elsbeth Gruteke een veelkleurige gast. Het is kunstenaar, theoloog en predikant Anne-Marie van der Wilt. Voor haar hebben kleur en zingeving alles met elkaar te maken. Ze creëert wandkleden, stola’s, glasramen, kruiswegen en nog veel meer. Ze geeft lezingen en preken bij haar eigen werken. Momenteel exposeert ze op verschillende plekken met 26 iconen. Ze heeft haar hele leven al één grote vijand; haar broze gezondheid. Toch heeft dat haar er niet van weerhouden haar roeping te volgen. In dit gesprek vertelt ze ook over de mystieke ervaringen die ze heeft gehad.

Link naar Podcast.