Liturgisch object met kleden en stola’s voor de Emmauskerk in Barneveld

De ontwerpen van het liturgisch object met kleden en stola’s zijn tot stand gekomen vanuit uitvoerige  gesprekken gevoerd met een aantal gemeenteleden van deze gemeente. Deze 8 kleden zijn onderdeel van 2 grote wandpanelen die links en rechts op het liturgisch centrum zijn bevestigd. Op de houten panelen is gewerkt met wol, textiel en glas. In het midden van de panelen kunnen de kleden worden gewisseld al naar galang de tijd van het liturgisch jaar. Bijpassend zijn ook 4 stola’s gemaakt.
De houten panelen, de  kleden en de stola’s vormen één geheel en zijn allen geïnspireerd en gebaseerd op de tekst uit het verhaal van de Emmaüsgangers uit Lucas 24. Verschillende delen uit dit verhaal zijn geborduurd op de kleden, de stola’s en de panelen. Een prachtig verhaal van mensen die samen op weg zijn, met elkaar delen, in verhalen, het breken van het brood en Christus daarin ontmoeten. Een verhaal waar deze kerk naar is genoemd. Er is gekozen voor ontwerpen met veel ruimte voor de eigen beleving van mensen. Ruimte voor de mystiek van het christelijk geloof. Verbeeld is de weg die mensen door het leven gaan. Soms kabbelend dan weer met golfbewegingen. Er loopt een verticale lichtbaan verwijzend naar de Eeuwige die ons mensen nabij is gedurende de weg die wij gaan.
Bovenin zijn drie mensfiguren zichtbaar. De middelste mens is weggelaten verwijzend naar Christus die tijdens de wandeling aan de Emmaüsgangers verschijnt. De figuren links en rechts veranderen van gedaante om aan te geven dat zij tijdens deze ontmoeting, bij het breken van het brood ziende worden en Christus herkennen. Zij gaan verder als nieuwe mensen.
Er is gewerkt met hout, glas, glasmozaïek, wolvilt, zijde en diverse garens.