Op zoek naar bronnen van Inspiratie, creatief verwerkt in een stiltekastje

We leven in een drukke wereld waar vele prikkels op ons af komen. Veel mensen zijn op zoek naar een manier om te kunnen opladen en tot rust te komen, om stil te worden en na te gaan wat er echt toe doet en je inspireert in je leven. Het christendom heeft een rijke traditie als het om stilte, inspiratie en bezinning gaat.

In de cursus ga jij op zoek naar jouw persoonlijke bronnen van Inspiratie. Gaande weg geef je hier op een creatieve manier uitdrukking aan in de vorm van een stiltekastje. We maken kennis met stil worden en mediteren en zetten de eerste stappen om met stilte en bezinning meer in verbinding met de Eeuwige te gaan leven. We maken op een nieuwe manier kennis met de Bijbel om te kijken hoe die je meer of opnieuw kan inspireren. De derde bron die we verkennen is de kracht van de creativiteit. Deze stappen reiken je mogelijkheden aan een weg van verstilling te gaan, waarbij de andere deelnemers je reisgenoten zijn. In de loop van de cursus krijgt wat voor jouw geloof of spiritualiteit belangrijk is een plek in je eigen stiltekastje. Ik reik je kleuren, materialen en technieken aan die je helpen een mooi persoonlijk stiltekastje te maken. Dit kun je thuis neerzetten als een herinnering aan wat je in de cursus ontdekte en als een heel persoonlijke stiltehoekje /aandachtsplek. Je hoeft niet creatief te zijn om hier aan mee te doen!

De cursus kent de volgende thema’s :
• De kracht van stilte, wat ontmoet je in de stilte, en de eerste oefeningen in stilte en creatief bezig zijn.
• Bronnen ontdekken: bijbel lezen met verbeeldingskracht.
• Kennismaken met kleuren, materialen en technieken, maken ontwerp stiltekastje.
• Bronnen ontdekken: creativiteit: leven met kleur, hoe verbeeld je wat jou inspireert.
• Wat heb je ontdekt.
• Realiseren van jouw persoonlijk stiltekastje.

De cursus start bij voldoende aanmelding eind september, bij voldoende aanmelding start in het voorjaar een tweede cursus. Een derde cursus start in later in 2020 (als je hier belangstelling voor hebt laat het even weten). De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2 à 3 uur.
Data 1e cursus: nog niet bekend ivm corona
De cursus is incl. alle materialen, koffie en thee met wat lekkers, Cursusprijs € 298,00.
Bent u/jij geïnteresseerd in een cursus op een later moment neem contact met mij op zodat ik voor u/jou een cursusplek kan reserveren of meer info kan geven over data van de volgende cursus. Maximaal aantal deelnemers: 9 personen.
Ook is het mogelijk een cursus te boeken voor groepen vanaf 6 personen in een af te spreken tijdspad.
Mocht de prijs een belemmering zijn neem dan even contact met mij op.

Plaats:
Kunstatelier Zin-in-kleur
Amerweg 2A
4926CZ Lage Zwaluwe
0168-853445
mail: vanderwilt@zin-in-kleur.com